5 îmbunătățiri ale mașinii pe care trebuie să le faci înainte de a veni vara

Temperaturile extreme se apropie de noi limite în vara anului 2018 si trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere pentru a face față situației. Tu trebuie să te hidratezi suficient și să consumi cât mai multe legume și fructe, dar mașina ta? De ea cum ai grijă?

Orice model de mașină ai, trebuie să te asiguri că pe timpul verii, aceasta este protejată la fel de bine ca un organism solicitat în permanență. Traficul infernal din orașe, căldura din asfalt, umiditatea sau aerul uscat sunt la fel de dăunătoare pentru componentele mașinii precum denivelările, plăcuțele de frână uzate sau consumabilele neînlocuite. Asigură-te că mașina ta este dotată corespunzător pentru lunile solicitante de vară. 

Află din acest articol ce îmbunătățiri trebuie să aduci autoturismului tău chiar înainte ca vara să-și intre cu totul în drepturi: 

1. Una dintre primele schimbări pe care este necesar să o faci privește anvelopele. Pentru a face față cu brio sezonului cald, Anvelope OFERTE ți-a pregătit cele mai bune opțiuni de cauciucuri de calitate. Schimbă vechile perechi cu unele noi, dacă știi că vara aceasta mașina ta va fi solicitată pe drumuri lungi. Special confecționate din materiale rezistente și cu striații care le conferă aderența necesară pe șosea, anvelopele de vară îți conferă siguranța de care ai nevoie. 

2. În cazul în care vrei să investești eficient pentru mai multe sezoane din an, verifica gama de anvelope all season, cu ajutorul cărora vei putea beneficia de avantaje pe termen lung. Acestea sunt utile, în special pentru drumurile scurte, oferind aceeași stabilitate la volan. 

3. Înainte ca temperaturile să urce excesiv în termometre, verifică instalația de aer condiționat a mașinii. Curățarea și igienizarea climei auto se impun de cel puțin două ori pe an, la începutul și sfârșitul sezonului cald, pentru a funcționa la capacitate maximă. Bacteriile, praful și alte resturi ajung în instalația de aer condiționat și pot afecta nu doar funcționalitatea acesteia, ci și sănătatea ta. Programează-ți o vizită la service pentru o curățare profesionistă. 

4. Înainte de cea mai aglomerată perioadă din an, cea a concediilor, verifică uleiul de motor. Fără  a duce mașina în service, poți arunca personal tu o privire. Astfel, în cazul în care uleiul are o culoare închisă și este în cantități reduse, trebuie schimbat numaidecât. De altfel, nu ai vrea să rămâi cu mașina în pană chiar în drum spre destinația de vacanță, nu?

5. Nu în ultimul rând, este nevoie să verifici plăcuțele de frână. Aceste consumabile pot ceda în orice moment, mai ales în urma traficului și ambuteiajelor de pe timpul iernii, creându-ți probleme când te aștepți mai puțin. Dacă alegi să înlocuiești anvelopele cu unele noi, profită de ocazie și roagă mecanicul să se asigure că frânele tale vor funcționa cum trebuie pe toată durata verii.

Abia după ce realizezi aceste mici, dar importante schimbări ale mașinii, poți spune că ești cu adevărat pregătit de vară!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu