Safirul albastru – piatra pretioasă a iubirii

Încă din cele mai vechi timpuri, inelul de logodnă a reprezentat unul dintre cele mai importante simboluri ale iubirii, fiind o bijuterie populară în rândul domnișoarelor de viță nobilă, dornice de măritiș. Aceste podoabe, incrustate cu diferite pietre prețioase, au fost purtate cu drag de-a lungul timpului de către femei indiferent de contextele cultural.

Inelul de logodnă cu safir
Gestul de a dărui un inel de logodnă ca simbol al unei promisiuni de căsătorie a dăinuit în timp până în zilele noastre. Aproape că nu există femeie care să nu fi visat vreodată la ziua în care va deveni mireasă, considerând acest eveniment ca fiind unul dintre cele mai importante din viața lor. Cu toate acestea, înainte de nuntă, un alt moment special este acela în care va fi cerută în mod oficial de către partenerul său prin intermediul unui inel de logodnă - incrustat de regulă cu pietre prețioase.

Safirul albastru este una dintre cele mai populare pietre întâlnite în rândul bijuteriilor și poate avea o semnificație deosebită pentru viitoarele mirese.

Potrivit unor credințe din popor, această piatră prețioasă poate aduce noroc în dragoste femeilor care poartă inele de logodnă împodobite cu safir.

Safir – proprietăți și autenticitate
 
Safirul este un mineral corindon – cea mai cunoscută varietate a safirului – și în stare naturală poate găsi în mai multe nuanțe fie de albastru verzui sau chiar violet. În cadrul unor culturi, acesta este un simbol important al iubirii, purității, înțelepciunii constituind adesea un simbol al regalității.
Îl putem recunoaște cu ușurință, în primul rând după culoare datorată în mare parte conținutului bogat de fier și titan și după proprietățile pe care le are – este o piatră de culoare albastră care poate avea nuanțe închise sau deschise.

Inelul de aur incrustat cu safir albastru, un simbol al regalității
 
Adesea regii și reginele purtau inele confecționate din aur cu safir datorită atributelor pe care le aveau astfel de bijuterii. De altfel, aceștia se simțeau protejați împotriva dușmanilor, împotriva bolilor sau chiar a spiritelor malefice.

În zilele noastre, safirul are un rol estetic – fiind utilizat în mod deosebit de către industria bijuteriilor și poate fi exploatat din unele regiuni precum Sri Lanka, Australia, India, Nigeria, SUA, etc.
Cel mai mare safir stelat din lume (1.404 carate), estimat la cel puțin 100 de milioane de dolari, a fost descoperit la sfârșitul anului 2015 într-o mină din Sri Lanka.

Oferă-i viitoarei logodnice un inel cu safir!

Dacă te-ai hotărât să o ceri în căsătorie pe iubita ta și încă nu ai găsit bijuteria potrivită, poți intra pe E-ring pentru a opta pentru un inel de aur incrustat cu safir. Dacă totuși consideri că un model personalizat ar fi o alegere mult mai bună în materie de inele, pe site ai la dispoziție 6508 de variante. Prin urmare, dacă ai o idee în minte, poți concepe un desen în care să fie înfățișat inelul pe care ți l-ai imaginat, menționând atât materialul din care să fie confecționată bijuteria, cât și piatra cu care să fie incrustată. Ulterior, vei trimite desenul echipei de la E-ring, iar după ce vei primi o realizare 3D a bijuteriei care să fie pe măsura așteptărilor tale, vei primi produsul finit.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu