Ghidul pacientului. Cum poți alege corect aparatul dentar

Oricine își dorește să aibă un zâmbet impecabil și plin de strălucire, similar vedetelor de pe coperțile revistelor. Din nefericire, însă, multe persoane nu își etalează zâmbetul, fiind jenate de anumite probleme de la nivelul danturii – fie au dinții înghesuiți pe arcadă sau foarte spațiați, fie aceștia nu sunt corect aliniați pe mușcătură sau nu creează o armonie între ei și trăsăturile feței. Una dintre clinicile premium care oferă soluții eficiente cu rezultate pe termen lung celor care întâmpină dificultăți la nivel ortodontic este Dent Estet – cea mai mare rețea de clinici stomatologice din București, ce dispune de tehnologii revoluționare și de o echipă de ortodonți certificați internațional.
 
Cât costă un aparat dentar
 
Probabil că una dintre întrebările aflate frecvent pe buzele pacienților este cea referitoare la costurile unui aparat dentar performant. Prețurile acestor dispozitive pot varia în funcție de mai mulți factori – de la materialele din care sunt confecționate până la avantajele pe care le oferă utilizatorului.
 
În urma unei consultații la un specialist în ortodonție, veți putea decide ce tip de aparat ar fi potrivit pentru dumneavoastră.
 
Ce modele de aparate dentare există
 
Dacă doriți să vă bucurați de beneficiile estetice și funcționale ale unui astfel de dispozitiv, cel mai bine ar fi să alegeți un model care să îndeplinească criterii precum confortul și calitatea maximă.
 
În momentul de față, pe piață există mai multe tipuri de aparate dentare care întrunesc astfel de condiții, fiecare având particularitățile lui. Astfel, la clinica Dent Estet puteți opta pentru una din următoarele variante:
  •  Aparatul dentar din Safir – brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (safir), care prezintă un grad sporit de compatibilitate cu smalțul dinților.
De asemenea, alte avantaje constau în confortul și aspectul discret pe care îl oferă utilizatorului. Datorită structurii uniforme și microcristaline a brackeților, va fi împiedicată acumularea plăcii bacteriene. Iar brackeții vor fi incolori pe toată durata tratamentului datorită faptului că aparatul nu absoarbe coloranți.
  •  Aparatul dentar Incognito – principalul avantaj pe care îl oferă acest tip de tratament ortodontic este invizibilitatea, ceea ce determină o estetică impecabilă. Un alt beneficiu pe care îl prezintă acest dispozitiv este capacitatea de a corecta orice tip de anomalie dentară.
Avantaje semnificative mai pot constitui: rezultatele care se pot observa chiar din primele două luni de la instalare și posibilitatea de a fi personalizat, întrucât are brackeți ce pot fi special creați pentru dumneavoastră, pe baza amprentei dentare.
De asemenea, acest aparat dentar poate fi ideal atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți, așadar vârsta nu reprezintă un criteriu definitoriu pentru utilizarea lui. Fiind aplicat pe partea interioară a dinților, acesta poate avea brackeți confecționați dintr-un aliaj special cu caracteristici antialergice (aur) și se înscrie pe lista celor mai populare și utilizate aparate dentare linguale atât din SUA, cât și din Europa.
  •  Aparatul dentar Invisalign – una dintre cele mai moderne alternative, acest tip de dispozitiv are structura unor gutiere transparente ce vor fi confecționate la comandă, fiind fasonate după mulajele dinților dumneavoastră cu ajutorul tehnologiei 3D.
Comparativ cu aparatele fixe convenționale, acesta nu facilitează apariția unor răni la nivelul cavității orale și este mobil, putând fi îndepărtat oricând pentru igienizare. Gutierele trebuie schimbate la intervale de aproximativ 2 săptămâni, în funcție de progres, până când dinții ajung să capete o poziție corectă.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu