Beauty Tips and Tricks , 1

Nu beau cafea, nu suport mirosul acesteia, dar recunosc ca e un ingredient minune, este un exfoliant natural. Nu te vindeca de celulita, dar macar amelioreaza aspectul pielii de coaja de portocala si o lasa catifelata si ferma. 
Exista nenumarata creme si scrub-uri in comert cu cafeina, dar nimic nu se compara efectiv cu zatul de cafea. Eu folosesc o masca simpla, usor de facut, dar cu efect maxim. 
Ai nevoie de:
  • 1 pliculet de zahar brun (~1 lingurita)
  • zat de cafea (eu folosesc 2 capsule, dar cred ca 3-4 lingurite de zat sunt suficiente)
  • 1 lingura de ulei de masline

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol/cana.
Cu pasta obtinuta iti faci un masaj pe tot corpul, insistand pe zonele cu probleme: coapse, sold, fund.  Masca trebuie lasata sa actioneze 10-15 minute, dar din propria experienta va spun ca are efect pur si simplu daca o folositi la dus si o lasati sa actioneze cat timp va spalati pe par, adica 2-3 minute. Este recomandat sa folositi acest tratament de 2-3 ori pe saptamana. Eu il folosesc zilnic cu o saptamana inainte sa merg la mare si rezultatul este o piele tonifiata, fina si fara pic de celulita (in conditiile in care am o celulita de grad 2).
Deoarece inlatura celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule, zatul de cafea tonifieaza pielea. Zaharul brun are efecte revigorante si vasodilatatoare, exfolieaza delicat pielea si nu o zgarie, iar in cazul meu schimba putin aroma cafelei pe care nu o suport. Uleiul de masline are proprietati fortifiante si emoliente si asigura o hidratare profunda a pielii. Dupa folosirea acestei masti cu zat de cafea, orice crema de corp sau crema anticelulita intra mai bine in piele si isi dubleaza efectul. 

Pentru cine nu stie, gradele celulitei sunt:

Gradul I - este sesizabil doar la stangerea puternica a partii interioare sau a aripioarelor intre cele 2 degete. Acest grad de celulita se elimina relativ usor, printr-o alimentatie echilibrata si prin masaj anticelulitic profesional.
Gradul II - se observa cand stai picior peste picior si la incodarea feselor, cand se observa mici gaurele in centrul acestora; de asemenea se observa fasii orizontale pe spatele piciorului sau in zona genunchilor fara a fi necesara strangerea
Gradul III - este deja un grad avansat, iar aspectul de coaja de portocala este foarte vizibil la nivelulul abdomenului, partii interioare a bratelor, pe fese se observa gaurele fara a fi necesara incordarea lor, pe partea exterioara si interioara a piciorului numai prin simpla palpare se observa nodulii celulitci ca niste mici denivelari, iar prin strangere mai puternica a zonei genunchilor se simte o durere destul de mare.
Gradul IV - este cel mai avansat ducand la o senzatie dureroasa a carnii de pe picioare si gambe, nodulii celulitci fiid foarte evidenti, iar vasele de sange se sparg cu trecerea timpului, ducand la un aspect de piele degerata. In acest grad se poate doar estompa evolutia celulitei, insa procesul de eliminare poate dura pana la 2 ani de dieta si tratamente anticelulitice intensive pentru a ajunge in gradul 2 sau 3 de celulita.

Ati folosit vreodata zatul de cafea in razboiul contra celulitei? Ce rezultate ati avut? 


5 comentarii:

  1. o sa incerc si eu, mutumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. e foarte buna aceasta masca. da rezultate rapide si nici nu costa cine stie ce (in conditiile in care oricum cumperi cafea, daca esti consumator). Pe vremuri eu cumparam cea mai ieftina cafea doar ca sa ma spal cu ea, acum am noroc cu expresorul de la birou pentru ca iau capsulele de acolo:))) mare economie!

    RăspundețiȘtergere
  3. O folosesc de ni de zile si pot sa zic ca nu am celulita,iar pielea mea e catifelata si hidratata,pur si simplu ador acest exfoliant facut in casa <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Good topics & articles these are so important for anyone
    for get an idea about beauty. This is a fantastic website, could you be interested in going through an
    interview concerning just how you know it? I am more enjoyed reading your description. I offer to you
    Beauty Tips
    and teaching Commercial to Residential Conversion.

    RăspundețiȘtergere