Primul meu aparat de facut cafea



Nu am avut niciodata un aparat de facut cafea acasa. Am folosit cateva modele la munca sau am apasat pe buton cand am mers in vizita la prieteni, dar sa cumpar eu unul pentru mine nu. Poate pentru ca am fost obisnuita de mica sa pun ibricul pe foc dimineata. Cateodata e ceva automat ca nici nu ma gandesc ce fac, e ceva automat, inainte sa merg la baie dau drumul la apa pe foc. 

Dar uite ca a venit si momentul sa am in casa un astfel de aparat!
Timp de o saptamana am avut la dispozitie expressorul automat Krups Latt'Espress silver sa il folosesc dupa bunul plac. Am primit gratuit acest aparat, timp de o saptamana sa il incerc, fara sa platesc nimic.
Mi-am prins putin urechile cand a venit momentul sa cuplez rezervorul de lapte pentru capuccino, dar in rest nu am avut probleme.  Manualul de utilizare are pozele ilustratative, dar nu stricau si 2-3 vorbe despre cum se ataseaza. In cateva minute ne-am prins cums ta treaba, dar am avut ceva emotii prima data cand l-am folosit, ca de, e ceva nou si pana la urma nu e al meu, e doar in teste. 
 Poti folosi acest aparat si daca nu citesti manualul, pentru ca te indruma la orice pas. Pe display apar instructiunile, nu are multe butoane, meniul e usor de rasfoit. Poti contoriza numarul de cafele , poti alege nivelul de macinare al boabelor de cafea, cantitatea de apa, cat de fierbinte sa fie. Se curata automat la fiecare pornire. La inceput ma cam stresa aceasta setare, dar am vazut ca se poate opri.

Adica se poate programa din setari cand sa porneasca curatarea, la fiecare aprindere a aparatului sau la un anumit interval de timp. Iar un alr lucru care m-a surprins este ca acest aparat te atentioneaza cand trebuie curatat. Adica daca s-a infundat ceva, sau a trecut prea mult timp de la ultima curatare "generala", te avertizeaza si practic nu te lasa sa folosesti aparatul pana nu faci curatarea. Si nu va ganditi ca spalati voi piesele, se spala automat, tu doar apesi pe un buton. Bine ca tavita in care se aduna resturile de cafea si tavita de sub cana trebuie spalate manual, dar nu e ceva greu. 

Pe total, mi-a placut aceasta experienta: gustul cafelei e diferit de cea la ibric, mult mai bun si folosirea expressorului mult mai comoda decat procedeul clasic. Nu mai astepti sa se incalzeasca apa, nu mai masori cafeaua, apesi pe un buton si gata. Bine ca in prealabil, am pus apa in rezervorul aparatului si cafeaua in locul special, dar macar nu am masurat, am pus totul la gramada. Cred ca in zilele noastre toata lumea alearga dupa comoditate, automatizare. Cu cat e mai usor sa faci ceva, cu atat ne place mai mult.  Iar eu am fost foarte multumita de acest expressor.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu