Iata cum sa fii o mamica responsabila cu puiul tau!


Draga mamica, regula cu numarul 1 pe care trebuie sa o respecti este sa nu iti neglijezi niciodata copilul, chiar daca esti nevoita sa fii prezenta la job-ul care iti ocupa 8-9 ore pe zi, 5 zile din 7. 


Fara indoiala, ai foarte multe responsabilitati, iar pe tine te-ai pus de mult pe locul 2. Insa afla ca a fi mamica este un lucru minunat, o adevarata realizare de care trebuie sa profiti din plin. Asa ca inceteaza sa-ti mai faci griji ori sa te plangi ca esti prea obosita si bucura-te de prezenta copilului care tanjeste dupa mai mult timp petrecut in preajma ta. Asigura-te ca esti o mama responsabila care, desi are foarte multe responsabilitati, isi gaseste intotdeauna timp pentru nevoile micutului ei.

3 lucruri pe care sa NU le uiti cand vine vorba de copilul tau:

1. Asigura-te ca in lipsa ta, copilul tau are un program foarte bine organizat. Fara indoiala, esti indeajuns de inspirata incat sa angajezi
o bona ori sa apelezi la ajutorul bunicilor cat timp esti tu plecata. Totusi, ai putea sa profiti de orele in care esti la job pentru a-i stabili copilului cateva activitati inedite, de pe urma carora sa ramana cu informatii utile pe viitor. Un astfel de exemplu este Shakespeare School, unde poate studia limba engleza, ajungand ca, pe viitor, sa obtina certificari recunoscute international ori chiar sa fie admis la clase cu predare intensiva ori bilingva. Alege cursurile de engleza pentru copilul tau la o scoala din Bucuresti si, cu siguranta, nu vei regreta, caci puiul tau va invata, cu drag, intr-o atmosfera relaxata, lucruri care ii vor fi de mare folos cand va creste mare.

   2. Faceti vizite frecvente medicului de familie, pentru a tine o "evidenta" a starii de sanatate a copilului. Nu neglija acest lucru, intrucat se afla printre cele mai importante responsabilitati pe care le ai in calitate de mama. Tine cont de sfaturile specialistilor cand vine vorba de vizitele pentru un control de rutina la stomatolog. Doar asa vei evita afectiunile dentare precum parodontologie si altele, care pot aparea pe viitor, daca amani programarea la doctor ori daca nu tii cont de recomandarile medicale. Intra aici https://www.clinicadrmelnic.ro/parodontologie/ si afla mai multe detalii despre afectiunile dintilor, dar si cum le poti preveni. Nu ezita sa faci o programare!


  3. Daca in timpul saptamanii mergi la birou, asigura-te ca vei recupera timpul pierdut in weekend. Petrece finalul de saptamana alaturi de micutul tau realizand activitati distractive, menite sa consolideze relatia parinte-copil. Puteti merge in parc, la film, la bunici sau sa va jucati impreuna in casa. Fara indoiala, pe lista atributiilor tale se afla si curatenia ori gatitul pe care nu ai timp sa le indeplinesti in timpul saptamanii. Le poti face alaturi de copilul tau in weekend si, cu siguranta, se va bucura sa fie implicat in activitatile casnice. 


    Iata 3 lucruri pe care este OBLIGATORIU sa le ai in vedere cand vine vorba de copilul tau. Tine cont de ele si, mai mult ca sigur, puiului tau nu ii va lipsi nimic!
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu