5 reguli DE CONDUITA la birou!

Ai obtinut, in sfarsit, jobul mult visat si iti doresti sa te faci remarcat intr-un mod pozitiv? Iti doresti sa iti construiesti o cariera de succes in noul domeniu? Ei bine, exista un aspect deloc de neglijat, care, de altfel, cantareste extrem de mult in aceasta privinta: comportamentul! 
 Modul in care te afisezi la birou, gesturile si reactiile tale vor spune multe despre tine. Cu alte cuvinte, conduita care te reprezinta este cea care iti asigura sau nu viitorul in compania in care tocmai ai fost angajat.  
De aceea, pentru a te bucura de evolutie la noul job, tine cont de recomandarile de mai jos, caci ele formeaza, nici mai mult, nici mai putin, decat ghidul bunelor maniere la birou!

Iata cele mai importante 5 reguli de eticheta la job: 

1. Tinuta. Renunta la jeansi, tricouri si adidasi atunci cand mergi la serviciu. Mediul business impune o tinuta office, impecabila din cap pana in picioare. Piesele vestimentare pe care sa le iei in considerare atunci cand concepi un outfit pentru birou sunt camasile, pantalonii din stofa inchisi la culoare, sacourile si, bineinteles, incaltamintea din piele. Daca nu stii ce sa alegi, verifica AICI cele mai frumoase modele de pantofi pe care sa le iei la birou. Cu siguranta, te vei remarca prin eleganta!

2. Fii punctual. Este indicat sa fii la birou cu aproximativ 10 minute inainte de inceperea programului de lucru. Daca intarzii, nu faci decat sa le dovedesti superiorilor tai ca nu esti indeajuns de interesat ori ca esti o persoana dezorganizata. Si sa stii ca nimeni nu isi doreste un angajat care nu acorda importanta necesara jobului.

3. Pastrarea curateniei. Cu siguranta, spatiul in care iti desfasori activitatea arata impecabil. Pastreaza curatenia si arata-ti interesul atunci cand cei din jur au nevoie de ajutor in acest sens. La Sanito.ro gasesti prosoape pliate din hartie pe care sa le ai la indemana la birou, precum si multe alte produse. Fii un exemplu pentru colegii tai!

4. Nu iti barfi colegii sau seful! Fereste-te cat de mult poti de discutiile referitoare la colegii tai. Incearca sa fii impartial si discret de fiecare data cand cineva incearca sa-ti transmita informatii despre ceilalti angajati. In plus, nu vei sti niciodata cine si cum te poate auzi in mijlocul unei discutii compromitatoare. Cu siguranta, nu iti doresti ca reputatia profesionala sa iti fie afectata.



5. Mare atentie la telefonul mobil! In timpul programului de lucru, asigura-te ca telefonul tau se afla setat pe modul silentios. De asemenea, incearca sa eviti verificarea permanenta a acestuia, precum si a retelelor de socializare. O astfel de atitudine nu arata decat nepasarea ta cu privire la responsabilitatile pe care le ai de indeplinit la birou, asa ca mare atentie!

Iata 5 dintre cele mai importante reguli de eticheta ESENTIALE intr-un mediu business. Tine cont de ele si, in mod cert, te vei bucura de o carierea frumoasa in domeniul ales! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu